Fermentist
  • Fermentist?
  • Microbeestig
  • Experimenteer
  • Workshops
  • Contact
Instagram
Facebook
Fermentist
  • Fermentist?
  • Microbeestig
  • Experimenteer
  • Workshops
  • Contact

Beanlife tasting

Mail
Share
Tweet
Pin
Whatsapp

Noemi & Winnie startten dit jaar hun eigen tempeh productielijn in hartje Brussel: Beanlife. Fantastisch nieuws! Tempeh is een gefermenteerde ‘cake’ van (soja)bonen. Rhizopus oligosporus, de magische schimmel die de sojabonen aan elkaar hecht, zet de voedingsstoffen aanwezig in de bonen maximaal vrij. Zo vormt tempeh een SUPER SUPER SUPER vleesvervanger, rijk aan vitamine B12 & essentiële aminozuren. Maar nog belangrijker… tempeh is daarenboven ook SUPER SUPER SUPER lekker!

Ik wil deze geweldige Beanlife tempeh graag tot op jullie bord brengen, want geloof me, het is de moeite. Heel fijn dus dat Noemi me vroeg om deel te worden van het ‘Beanlife tasting team’. Hierbij ontwikkel ik leuke receptjes met hun tempeh & kijken we zo samen hoe de mensen thuis of lokale horeca geïnspireerd kan raken om zelf ook met tempeh in de keuken aan de slag te gaan.

Hier het eerste gerechtje… een zomer klassieker bij ons thuis. Maar nu toch nét dat tikje anders met deze Blackbean tempeh. Njam njam, heerlijke smoushie fingerfood.

Previous Article

totally nuts!

Lees meer
zin om nog meer te lezen?
Lees meer

Cashewbert?

Lees meer

Curieuze verfrissing

Lees meer

Blueberry barbeque

Lees meer

totally nuts!

Lees meer

Grasgroene waterkefir

Lees meer

Vier-einde-van-de-zomer Giardiniera

Lees meer

gerookte brusselse spruitjes!

Lees meer

Eerste echte fermentist kadootje

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Input your search keywords and press Enter.