Fermentist
  • Fermentist?
  • Microbeestig
  • Experimenteer
  • Workshops
  • Contact
Instagram
Facebook
Fermentist
  • Fermentist?
  • Microbeestig
  • Experimenteer
  • Workshops
  • Contact

Workshops

Met Fermentist hoop ik de magie van het microbieel kleine leven in smaak, geur en kleur tot bij jou te brengen.

Zin om je gasten te verrassen met een zelf gebrouwen cocktail/mocktail? Benieuwd hoe je saaie groentjes omtovert tot prikkelende smaaksensaties? Of wil jij binnenkort je hoogsteigen notenkaas laten rijpen in je kelder? Dan zijn de ‘Fermentist’ workshops vast iets voor jou.

Verkennend of expert? Curieus naar meer verhaal of net enkel hands-on? Dieper ingaan op een specifieke fermentatie familie? Jong of oud? Gezellige groepsmoment of persoonlijke coaching? Contacteer me gerust. Samen zoeken we uit hoe we een plezierige, maar vooral interessante workshop op jouw maat vorm geven.  

‘Van Eyck Springlevend’ Workshop

Nieuwsgierig naar het microleven dat zorgt voor de stevige prik van een verfrissend gemberbier? Benieuwd naar de magische smaakmakers in je favoriete kaas?Laat je onderdompelen in de wondere micro-wereld die gefermenteerde producten zo verdomd lekker maakt en ontdek hoe jij zelf eenvoudig aan de slag kan met bokaal en kaasdoek.

In het duivels prachtige kasteel te Gent brachten we traditionele fermentaties weer tot leven en dit met een pittige, hedendaagse toets. We toverden onder andere saaie groenten om tot bruisende smaakbommetjes, achterhaalden hoe we fluweelzachte yoghurt maken van letterlijk elk type melk en brouwden een bruisende mocktail. We proefden samen het eerste resultaat van het laatste Fermentist experiment… een volledig plantaardige blauwschimmelkaas. Eens de eerste kneepjes van de microbiële kunst onder de knie, bereidde Fermentist Annemie een impressionant Mezze diner met heerlijk gefermenteerde producten.

Sneak peak enkele sfeerbeeldjes…

@het mysterieuze Duivelsteen (samenwerking met Glimps.bio) –  zaterdag10 of 17 oktober 2020 14u-20u

Input your search keywords and press Enter.